Hubertova jízda  
Hubertova jízda 30.11.2004

Hubertova jízda

První ročník soutěžních her s Hubertem. Spousta zábavy, výjimečných sportovních zážitků a (ne)vážného soutěžení. A jak to dopadlo? Dozvíte se v reportáži.

Obsazení Hubertovy jízdy

Režie: Michal H., Irena S.
Scénář: Michal H., Irena S.
Střih: Libor K.
Fotografie: Michal H., Libor K.
Kamera: Milan T. alias Midlík

V Hubertově jízdě hráli

v hlavních rolích v českém znění:
- hostitelka: p. Eva Halenková
- výběrčí daní: p. Eva Halenková
- rozhodčí: p. Jan K.
- bookmaker: Michal H.

Družstevníci

Rudokožci

Luďa Z., Hanka J., Petra
koník: Religiosa

Fialky

Tom V., Jana P., Andula., Milan G.
koník: Sibila

Žloutci

Jarka F., Iveta H., Markéta., Pavel R.
koník: Banderilla

Zelenáči

Jana J., Zuzka G., Alča T., Dana M.
koník: Retina

Modřenci

Máša, Květka, Monika
koník: Siera

Dále hráli: labradorka Nela, border terier Laďa, kocour Antonín a další

Hlavní sponzor: Chov starokladrubských koní
Kaskadéři: všichni zúčastnění
Kulisy: Martin J., Josef G.
Kostýmy: Libor K. (opatřil mašle)

A jak se to všechno seběhlo při Hubertově jízdě?

Na konci jezdecké sezóny nejspíš i vy řešíte problém s mnoha zájemci o účast na Hubertově jízdě na jedné straně a nedostatkem koní na straně druhé. Váháte koho pozvat a koho odmítnout? Máte z toho špatný pocit a někomu se už nemůžete ani podívat do očí? Méně zkušení jezdi a nejezdci stojí smutně stranou a ostatní se třesou zda na ně padne los a zbyde kůň? A přesto by se tak rádi zúčastnili všichni! Vždyť kdo by si přál dělat křoví, když by se mohl stát hrdinou dne?

Nemyslete si, ani naše stáj na tom nebyla jinak. Rozhodli jsme se to řešit a vymysleli způsob, jak do hry zapojit všechny milovníky koní, kteří k nám do stájí dochází pomáhat i jezdit. A myslím, že se nám to nakonec podařilo. Navíc jsme si užili skvělou soutěžní atmosféru, plno legrace a nevšedních zážitků, navázali nová přátelství, prověřili své dosavadní schopnosti, dovednosti a znalosti ze světa koní a získali nové.

Náš Hubert sestával z 6 disciplín (např. skládání uzdečky, kulení balíků, jízda zručnosti, jízda přes brod, znalostní test a dalších úkolů), které byly bodovány dle různých hledisek - rychlost, přesnost, správnost. Soutěžilo 5 barevně odlišených družstev po 4 hráčích.

Vše vypuklo v 11 hod. Během celého dne bylo k dispozici občerstvení a také sázková kancelář, v níž si mohli samotní aktéři vsadit na vítězství svého nebo jiného týmu. Po skončení poslední disciplíny následovalo přátelské posezení nad špekáčky u ohně. V té době zasedala komise, aby sečetla body a určila vítěze. A jak to tedy dopadlo? Na třetím místě se umístil tým fialek pod vedením Toma V., druhý stupeň patřil kapitánce Jarce F. a dalším žloutkům, nejvyššího žebříčku dosáhlo překvapivě, dle našich odhadů nejslabší, družstvo rudokožců. Podle mě zvítězili všichni. Těšíme se na další akci, na níž možná nebudete chybět ani vy!

Hubertova jízda - fotogalerie


všechny fotografie Hubertova jízda
Letošní hříbata na webua
Jeseníky 20.06.16 - Byly přidány informace o našich letošních hříbatech: Bohéma, Remanence, Revenanta, Serenity, Solo Esence XXX - a Xaviera. .. více

Jarní nabídka koní k prodeji
Jeseníky 03.05.16 - Představujeme Vám jarní nabídku koní k prodeji z Hřebčína Chrastice. .. více

Další odchovanec Hřebčína Chrastice ve službách policie.
Jeseníky 23.06.15 - Valach Generalissimus Religiosa XLI - 24 se stane další posilou městské jízdní policie v Praze... více